Protokoły przechowalnicze
[…] w tym niniejszy raport, pomijając protokoły przechowalnicze, muszą pozostać zabezpieczone na dysku twardym serwera przechowalniczego […]
1. Myślę, że do zabezpieczenia należy włączyć protokoły przechowalniczy. Chyba że chodziło ci o utajnienie? Ale wówczas jeśli nie utajnimy protokółów przechowalniczych, wszyscy będą wiedzieć, że RPC-PL-001 istnieje, nawet jeśli nie będą mieli pojęcia, co to jest. Według mnie pod tamtym akapitem powinieneś dodać informację o zawężonym zakresie dostępu do poszczególnych części raportu. Czego innego potrzebują GD, czego innego — Alfa-1, a czego innego — przydział F. Niższy akapit zawiera informacje o dostępach, więc możesz go po prostu poszerzyć.t
2. Serwer przechowalniczy brzmi według mnie jak przechowalnia dla anomalii komputerowych; myślę, że po prostu serwer wystarczy; chyba że, biorąc pod uwagę ogólne wiadomości na temat jedynki, mamy raport uznawać za część RPC-PL-001-A? (W sumie miałoby to sens, który ujawniłby się w trakcie dalszej lektury). Przydałaby się mała klaryfikacja.
Specjalnego Kanału Komunikacyjnego (SKK)
Kropka na końcu zdania.
[…] (PPP), do którego wdrażania przeznacza się pracowników klasy F. Uwaga! Pracownicy klasy F nie posiadają prawa wglądu w wiedzę dotyczącą RPC-PL-001. PPP zakłada tylko dwa obowiązki […]
1. Wdrażanie to bardziej rozpoczynanie, niż codzienne realizowanie. Lepiej: […] do którego wykonywania […]
2. Uwaga o prawie wglądu, jak wcześniej napisałem, zasługuje na opis w drugim akapicie wraz ze wszystkimi innymi obostrzeniami dostępowymi. Wszystko w jednym miejscu.
3. Co do //tylko dwóch obowiązków — usunąłbym tylko, ponieważ to sąd wartościujący, którego nic nie uzasadnia w tekście informacyjnym (raport to nie praca naukowa z wielu powodów).
[…] nieprzerwaną zbrojną ochronę lokacji antyordologicznych bez naruszania integralności ich przechowalni oraz bezwzględne wdrażanie zakazu przeprowadzania badań.
Przecinek po nieprzerwaną. Bezwzględne wdrażanie lepiej na bezwzględne wykonywanie.
Do działań wymagających wiedzy z zakresu niniejszego raportu przeznacza się wyłącznie MDU Alfa-1 […]
Ponownie: na to miejsce powinno być w drugim akapicie według obecnego układu. Spójność logiczna. Tutaj odniósłbym się tylko do składu MDU Alfa-1 i pozostałych informacji opisanych w tym akapicie.
[…] należy zaaplikować preparat amnezyjny klasy A bądź inny środek blokujący wspomnienia […]
Lepiej: […] należy zaaplikować preparat amnezyjny bądź inny środek umożliwiający skuteczne wykasowanie powiązanych z RPC-PL-001 wspomnień […].
Wyliczenie w rozwijce z protokołów powinno według mnie być ułożone od punktów najistotniejszych do najmniej istotnych z perspektywy Autorytetu.
[…] pracownicy zbędni zostaną poddani kasacji wspomnień i wydaleni z Autorytetu […]
Rozumiem, o co chodzi, ale nie użyłbym słowa: zbędni. Jeśli rzeczywiście byliby zbędni, Autorytet dawno by się z nimi pożegnał. Sugeruję: nieistotni z punktu widzenia bieżącego zapotrzebowania Autorytetu.
[…] OSD ujawni informacje o problematyce Cyklu przed ONZ w celu uzyskania wsparcia międzynarodowego w zakresie PBOPŻ […]
Myślę, że OSD powinno wziąć w tym udział, ale w przypadku zbliżającej się zagłady warto by zastosować najcięższy dostępny kaliber, czyli Zarząd, do samych negocjacji.
[…] zawieszona zostanie działalność UCHO […]
To dosyć radykalny krok, nawet w obliczu nadchodzącej zagłady. Nie mówię nie, ale czy w takim razie UCHO jest jedyną komórką organizacyjną, której zadania powinny być zawieszone?
Opis
Co do słowniczka terminologicznego: wytłuściłbym albo podkreślił hasła, a także dokonał wzmianki, dlaczego właśnie ta wiedza jest udostępniana, skoro dobrze wiemy, do czego to prowadzi. Wpisy o antyordologiczności oraz lantologii spoiłbym w jeden.
RPC-PL-001-B — lokacje antyordologiczne: Lantologie po zdarzeniu z roku 1959 zostały odnalezione i ponownie zabezpieczone.
Tekst po dwukropku nie wynika z tekstu przed nim. Zamień na zdanie wprowadzające, ogólne, a informacje o odnalezieniu zamieść w innym miejscu opisu.
Dodatek: lista
Wszelkie działania operacyjne na lantologiach przeprowadzane były przez MDU Alfa-1. Działania przechowalnicze realizowane są przez personel klasy F.
Wprawdzie to powtórzenie wiadomości z protokołów, niemniej myślę, że to w porządku z uwagi na złożoność pracy. Dodałbym może jakiś nudge autorski o tym, w stylu: Podkreślenia wymaga stan przedstawiony w protokołach przechowalniczych.
Sadzawka pod wieżowcem mieszkalnym. Wypełniona substancją identyczną z RPC-PL-███. Grunt dookolny pokryty lantologią. Lokacja generuje anomalie grawitacyjne.
Coś mi tu nie gra. Anomalię odkryto w 289 r. p.n.e. i po dwóch latach ją zabezpieczono. Dlaczego zatem GOA pozwoliło na wybudowanie cholernego w i e ż o w c a mieszkalnego nad przechowywanym obiektem?!
Sześcienny portal w zamrożonym osobniku około ośmiosetletniego osobnika dębu szypułkowego (Quercus robur).
Rozumiem, że oszacowanie wieku uwzględniło fakt, że osobnik jest zamrożony? Jeśli nie, należałoby uściślić metodę określenia tego wieku: oceniono wiek w chwili zabezpieczenia czy w chwili odzyskania?
Dodatek: sprawozdanie
[…] w roku 1983.
Myślę, że warto tu wskazać pełną datę, i zmienić czas wstępu oraz zakończenia na teraźniejszy. W pozostałych miejscach sądzę, że daty w postaci samych lat wystarczają, ponieważ i tak to jest, o ile dobrze rozumiem, bardziej poglądowe, niżeli informatywne.
[…] naczelnikami pionów […]
W tym kontekście obydwa te słowa należy zapisać od wielkiej litery.
GOA.jpg
Coś nie halo ze zdjęciem, chyba że dopiero je wstawisz.